Z lasersko tehnologijo odkrili pozabljeno antično mehiško mesto

Z lasersko tehnologijo odkrili pozabljeno antično mehiško mesto

16.02.2018 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


Laserska tehnologija postaja nepogrešljivi pripomoček pri sodobnih arheoloških raziskovanjih. V osrčju Mehike so arheologi s pomočjo laserske tehnologije odkrili nekoč gosto poseljeno antično mesto.

S pomočjo laserske tehnologije so arheologi odkrili pozabljeno mesto Angamuco, dom ljudstva Purepecha, ki je živelo v istem obdobju kot Azteki. Mesto naj bi ljudstvo Perupecha zgradilo pred 1000 leti.

Antično mesto razkriva skoraj 40.000 piramidastih stavb, ki so tako gosto posejane po območju, kot stavbe v ameriškem Manhattanu.

Do sedaj varno skrito mesto, so odkrili s pomočjo laserske tehnologije Lidar. Novica o odkritju antičnega mehiškega mesta prihaja le nekaj tednov po odkritju majevskega mesta pod krošnjami tropskega gozda, ki so ga prav tako odkrili s pomočjo nove laserske tehnologije Lidar.


Brez laserske tehnologije bi tolikšno količino podatkov zbirali kar 20 let. Z lasersko tehnologijo pa so zemljevid mesta Angamuco izdelali v le dveh dneh. Antično mesto prerašča gosto rastje, zato je ostalo vsa ta stoletja varno skrito.


Fotografija je simbolična. / Azteška piramida v Mehiki.


Ključne besede: arheologija Mehika antična mesta laserska tehnologija Lidar Angamuco Azteki Perupecha Avtorska slikanica o poletju in preprostih trenutkih, ki se dogajajo poleti
V kompletu so zbrani trije priročniki za risanje po korakih ...
Ta drobna knjiga bo mnoge izmed vas pripeljala do pravilnih in naravnih poti življenja ...
Priročnik, s pomočjo katerega se bodo otroci ob pomoči odraslih naučili risati prevozna sredstva po korakih
vaš e-mail naslov

Mavrični mesečnik
Knjižne novice
Če ne uspeš prvič, poskušaj in poskušaj znova.

(William Edward Hickson)