Z lasersko tehnologijo odkrili pozabljeno antično mehiško mesto

Z lasersko tehnologijo odkrili pozabljeno antično mehiško mesto

16.02.2018 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


Laserska tehnologija postaja nepogrešljivi pripomoček pri sodobnih arheoloških raziskovanjih. V osrčju Mehike so arheologi s pomočjo laserske tehnologije odkrili nekoč gosto poseljeno antično mesto.

S pomočjo laserske tehnologije so arheologi odkrili pozabljeno mesto Angamuco, dom ljudstva Purepecha, ki je živelo v istem obdobju kot Azteki. Mesto naj bi ljudstvo Perupecha zgradilo pred 1000 leti.

Antično mesto razkriva skoraj 40.000 piramidastih stavb, ki so tako gosto posejane po območju, kot stavbe v ameriškem Manhattanu.

Do sedaj varno skrito mesto, so odkrili s pomočjo laserske tehnologije Lidar. Novica o odkritju antičnega mehiškega mesta prihaja le nekaj tednov po odkritju majevskega mesta pod krošnjami tropskega gozda, ki so ga prav tako odkrili s pomočjo nove laserske tehnologije Lidar.


Brez laserske tehnologije bi tolikšno količino podatkov zbirali kar 20 let. Z lasersko tehnologijo pa so zemljevid mesta Angamuco izdelali v le dveh dneh. Antično mesto prerašča gosto rastje, zato je ostalo vsa ta stoletja varno skrito.


Fotografija je simbolična. / Azteška piramida v Mehiki.


Ključne besede: arheologija Mehika antična mesta laserska tehnologija Lidar Angamuco Azteki Perupecha Bzzzzzzzzzzzz … Ob sončnem vzhodu se je približevalo glasno brenčanje. To je bil čmrlj Brenčač, nenevaren leteči kosmatinček.
Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem
Modrin je letal preko zelenega travnika. Iskal je prav posebno rastlino. Taval je daleč naokoli, pa je ni našel.
Spoznajte drobceno kresničko Sijo in njeno prijateljico, pikapolonico Lili!
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ena sama napaka zahteva sedem popravkov.

(Albert Einstein)