Z lasersko tehnologijo odkrili pozabljeno antično mehiško mesto

Z lasersko tehnologijo odkrili pozabljeno antično mehiško mesto

16.02.2018 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


Laserska tehnologija postaja nepogrešljivi pripomoček pri sodobnih arheoloških raziskovanjih. V osrčju Mehike so arheologi s pomočjo laserske tehnologije odkrili nekoč gosto poseljeno antično mesto.

S pomočjo laserske tehnologije so arheologi odkrili pozabljeno mesto Angamuco, dom ljudstva Purepecha, ki je živelo v istem obdobju kot Azteki. Mesto naj bi ljudstvo Perupecha zgradilo pred 1000 leti.

Antično mesto razkriva skoraj 40.000 piramidastih stavb, ki so tako gosto posejane po območju, kot stavbe v ameriškem Manhattanu.

Do sedaj varno skrito mesto, so odkrili s pomočjo laserske tehnologije Lidar. Novica o odkritju antičnega mehiškega mesta prihaja le nekaj tednov po odkritju majevskega mesta pod krošnjami tropskega gozda, ki so ga prav tako odkrili s pomočjo nove laserske tehnologije Lidar.


Brez laserske tehnologije bi tolikšno količino podatkov zbirali kar 20 let. Z lasersko tehnologijo pa so zemljevid mesta Angamuco izdelali v le dveh dneh. Antično mesto prerašča gosto rastje, zato je ostalo vsa ta stoletja varno skrito.


Fotografija je simbolična. / Azteška piramida v Mehiki.


Ključne besede: arheologija Mehika antična mesta laserska tehnologija Lidar Angamuco Azteki Perupecha Oh, but what a beautiful and splendid teddy bear he used to be! On his chest was a special little heart that shone with a ruby red glow ...
Kdo bi vedel, kje vse se skrivajo povodni možje, a prelepe, divje in skrivnostne slovenske reke so prav gotovo njihov dom ...
Skozi knjigo se bomo sprehodili skozi značilnosti pisanja kode HTML, oblikovanja spletnih strani s pomočjo kode CSS kot se tudi posvetili primerom, ki nam bodo služili za izhodišče pri prikazu rešitev.
Ideje za ustvarjanje! Ustvarite ročno izdelane rože, buče, darilne vrečke, škatlice, zmaje, letala, ladjice, snežinke in še in še ...
vaš e-mail naslov

Mavrični mesečnik
Knjižne novice
Bolje je biti osovražen zaradi tega kar si, kot biti ljubljen zaradi tega kar nisi.

Andre Gide