Veteranski astronavt Scott Kelly je napisal knjigo o svoji 11 mesečni izkušnji življenja v vesolju

Veteranski astronavt Scott Kelly je napisal knjigo o svoji 11 mesečni izkušnji življenja v vesolju

20.10.2017 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik
"Knjiga o vzdržljivosti in izjemni življenjski izkušnji"Scott Kelly velja za najslavnejšega astronavta današnjega časa, ki je postavil svetovni rekord, saj je v vesolju na Mednarodni vesoljski postaji preživel kar 340 dni.


Scott Kelly je v vesolje poletel 27. marca 2015 na Zemljo pa se je vrnil 1. marca 2016. Scott Kelly je poskrbel za kar nekaj osupljivih fotografij naše Zemlje, ki jih je redno objavlja tudi na svojem twitterju.


To sicer ni bilo prvi polet v vesolje za Kellyja, saj je pred tem sodeloval še pri treh ekspedicijah na Mednarodno vesoljsko postajo in tako velja za 'veterana' poletov v vesolje.


Kellyjeva 11 mesečna misija je bila del Nasine študije vpliva vesolja na človeško telo pri dolgih poletih v vesolje. Ker ima Scott Kelly brata dvojčka, Marka, ki je prav tako astronavt, je bil idealen kandidat za misijo. Medtem, ko je bil Scott v vesolju, je Mark ostal na tleh.


NASA je spremljala oba brata, po vrnitvi Scotta iz vesolja, pa so pričeli s študijami vpliva vesolja na njegovo telesno zdravje, in vpliv na telo na splošno. Kot primerjalni vzorec služi dvojček Mark Scott.


Scott Kelly pa je svojo dogodivščino v vesolju zapisal v 640 strani dolgi knjigi z naslovom Endurance: A Year in Space, a Lifetime of Discovery.


Knjiga ni le dnevnik njegove misije, temveč Scott Kelly v njej opisuje tudi to, kako je potovanje v vesolje vplivalo na njegovo življenje na Zemlji.


Knjigo opisujejo kot izjemen osebni spomin astronavta in junaka našega časa, ki je rekorden čas preživel v vesolju na Mednarodni vesoljski postaji - knjiga je iskren zapis njegovega osupljivega potovanja.


Knjiga Endurance: A Year in Space, a Lifetime of Discovery je izšla 17. oktobra pri založbi Random House.Ključne besede: Scott Kelly Mednarodna vesoljska postaja ISS astronavt polet v vesolje vesolje NASA knjige Random House  Endurance: A Year in Space a Lifetime of Discovery astronavti raziskovanje vesolja, Grenko sladka mikropoezija
Ta drobna knjiga bo mnoge izmed vas pripeljala do pravilnih in naravnih poti življenja ...
Psička Pia se zelo rada sprehaja po gozdu. Poleg gozdnih živalic se med visokimi drevesi skriva nekaj, kar naravnost obožuje: sočni gozdni sadeži!
Priročnik za vizualiziranje
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Naredite lahko, kar je ustrezno, in kar si želite. Recite si: 'Ti lahko. Ti boš. Ti moraš.' Ko boste to spoznali, bo vse drugo enostavno.

(Orison Swett Marden)