V Egiptu odkrili antično nekropolo staro 2500 let

V Egiptu odkrili antično nekropolo staro 2500 let

27.02.2018 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


V luči najnovejših arheoloških odkritij v Egiptu, iz države prihaja vest o odkritju antične nekropole, stare 2500 let.


Nekdaj privlačna turistična država si v zadnjih letih želi povrniti ugled zakladnice arheologije. Egipčani se trudijo v državo ponovno pripeljati turiste in oživiti turizem te nekdaj cvetoče turistične države. Po letu 2011 je zaradi političnih dogodkov in slabih varnostnih razmer število turistov upadlo za več kot polovico.


Po izboljšanju varnostnih razmer so se ekipe arheologov vrgle na delo in pričele z novimi izkopavanji v upanju, da bodo nova arheološka odkritja dovolj privlačna za vrnitev turistov.


Nedavno so v bližini Nila odkrili nekropolo s človeškimi mumijami, v Kairu pa so odprli nov muzej, kjer so med drugim na ogled tudi neprecenljivi predmeti faraona Tutankamona.


Egipčansko ministrstvo za antikvitete je potrdilo najdbo v bližini Tuna-al-Gabala, severno od Kaira.
Območje, kjer so odkrili nekropolo, je antično mesto, ki je staro več kot 2000 let . Novo odkrita nekropola vsebuje kar 40 kamnitih sarkofagov, 1000 majhnih kipcev, našli pa so tudi obesek s hieroglifskim zapisom. Izkopavanja na tem območju bodo potekala še vsaj pet let.


Fotografija je simbolična.

Ključne besede: Egipt nekropola arheologija arheološka izkopavanja Kairo Naučimo se risati živali v preprostih štirih korakih. Za risarje od 3 - 99 let!
Ilustrirana knjiga o kitih vas bo popeljala v svet največjih živali, ki plavajo v naših oceanih. Spoznajte resničnega samoroga morja - narvala, in največjo žival pod soncem - sinjega kita.
Otroška slikanica o drobni kresnički Siji
Ta drobna knjiga bo mnoge izmed vas pripeljala do pravilnih in naravnih poti življenja ...
vaš e-mail naslov

Mavrični mesečnik
Knjižne novice
Neslišna zimska tišina se je umaknila pomladnemu mrmranju prebujajočega se življenja.

Jack London