Spomladi 2019 v londonski Tate prihaja razstava del Vincenta van Gogha

Spomladi 2019 v londonski Tate prihaja razstava del Vincenta van Gogha

17.02.2018 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


V Londonu bo prvič po 70ih letih na ogled razstava originalnih del znamenitega nizozemskega slikarja Vincenta Van Gogha.


Vincent Willem van Gogh (1853-1890) je bil nizozemski slikar in predstavnik postimpresionističnega slikarstva. Van Gogh danes velja za eno največjih osebnosti v zgodovini zahodne umetnosti.


Kljub temu, da je bila zadnja razstava njegovih del v Veliki Britaniji pred desetimi leti, gre tokrat za prvo razstavo v Londonu po  dolgih desetletjih. Leta 1947 je Tate gostil zadnjo Van Goghovo razstavo na območju Londona.


V britanski galeriji Tate so napovedali, da bo spomladi 2019, v London pripotovalo kar 40 slikarjevih del. Med drugim bo na posojo pripotovalo tudi njegovo slavno delo Zvezdnato nebo nad Renom in ene slika iz serije 'sončnice'.


Van Gogh je v svojih zgodnjih dvajsetih letih živel v Londonu, iz katerega je poslal nekaj pisem svojemu bratu Theu.


Londonska galerija Tate bo z razstavo osvetljevala življenje mladega Van Gogha v Londonu in vpliv Londona na njegovo ustvarjalno življenje.Razstava: Van Gogh & Britain; Tate Britain; London, 27. marec 2019 - 11. avgust 2019


Ključne besede: Vincent Van Gogh slikarstvo Tate Britain galerija razstava sončnice zvezdnato nebo slike slikarji postimpresionizem Priročnik o aroniji, rastlini, ki je zdravilna, okusna in predstavlja lep okras vsakega vrta.
Vesoljček Pi in njegove dogodivščine
S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
Poučna zgodba o prijateljstvu med deklico in kitom.Pravega prijatelja spoznaš v nesreči.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ne moreš vedno čepeti v kotu in čakati, da drugi pridejo k tebi. Včasih moraš iti ti do njih.

A. A. Milne