Spomladi 2019 v londonski Tate prihaja razstava del Vincenta van Gogha

Spomladi 2019 v londonski Tate prihaja razstava del Vincenta van Gogha

17.02.2018 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


V Londonu bo prvič po 70ih letih na ogled razstava originalnih del znamenitega nizozemskega slikarja Vincenta Van Gogha.


Vincent Willem van Gogh (1853-1890) je bil nizozemski slikar in predstavnik postimpresionističnega slikarstva. Van Gogh danes velja za eno največjih osebnosti v zgodovini zahodne umetnosti.


Kljub temu, da je bila zadnja razstava njegovih del v Veliki Britaniji pred desetimi leti, gre tokrat za prvo razstavo v Londonu po  dolgih desetletjih. Leta 1947 je Tate gostil zadnjo Van Goghovo razstavo na območju Londona.


V britanski galeriji Tate so napovedali, da bo spomladi 2019, v London pripotovalo kar 40 slikarjevih del. Med drugim bo na posojo pripotovalo tudi njegovo slavno delo Zvezdnato nebo nad Renom in ene slika iz serije 'sončnice'.


Van Gogh je v svojih zgodnjih dvajsetih letih živel v Londonu, iz katerega je poslal nekaj pisem svojemu bratu Theu.


Londonska galerija Tate bo z razstavo osvetljevala življenje mladega Van Gogha v Londonu in vpliv Londona na njegovo ustvarjalno življenje.Razstava: Van Gogh & Britain; Tate Britain; London, 27. marec 2019 - 11. avgust 2019


Ključne besede: Vincent Van Gogh slikarstvo Tate Britain galerija razstava sončnice zvezdnato nebo slike slikarji postimpresionizem Pia always jumped to look for the blueberries, whether it was the summer, autumn or winter. But in autumn and winter there were no blueberries on the bushes ...
Grenko sladka mikropoezija
Zgodba o karieri, o modri babici in diamantih na dvorišču
Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši.
vaš e-mail naslov

Mavrični mesečnik
Knjižne novice
Senca je barva, tako kot svetloba, vendar ne tako sijajna; svetloba in senca sta le povezava dveh tonov.

Paul Cezanne