Spomladi 2019 v londonski Tate prihaja razstava del Vincenta van Gogha

Spomladi 2019 v londonski Tate prihaja razstava del Vincenta van Gogha

17.02.2018 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


V Londonu bo prvič po 70ih letih na ogled razstava originalnih del znamenitega nizozemskega slikarja Vincenta Van Gogha.


Vincent Willem van Gogh (1853-1890) je bil nizozemski slikar in predstavnik postimpresionističnega slikarstva. Van Gogh danes velja za eno največjih osebnosti v zgodovini zahodne umetnosti.


Kljub temu, da je bila zadnja razstava njegovih del v Veliki Britaniji pred desetimi leti, gre tokrat za prvo razstavo v Londonu po  dolgih desetletjih. Leta 1947 je Tate gostil zadnjo Van Goghovo razstavo na območju Londona.


V britanski galeriji Tate so napovedali, da bo spomladi 2019, v London pripotovalo kar 40 slikarjevih del. Med drugim bo na posojo pripotovalo tudi njegovo slavno delo Zvezdnato nebo nad Renom in ene slika iz serije 'sončnice'.


Van Gogh je v svojih zgodnjih dvajsetih letih živel v Londonu, iz katerega je poslal nekaj pisem svojemu bratu Theu.


Londonska galerija Tate bo z razstavo osvetljevala življenje mladega Van Gogha v Londonu in vpliv Londona na njegovo ustvarjalno življenje.Razstava: Van Gogh & Britain; Tate Britain; London, 27. marec 2019 - 11. avgust 2019


Ključne besede: Vincent Van Gogh slikarstvo Tate Britain galerija razstava sončnice zvezdnato nebo slike slikarji postimpresionizem Priročnik o aroniji, rastlini, ki je zdravilna, okusna in predstavlja lep okras vsakega vrta.
Pravljica govori o mali deklici Sari, ki je živela v hišici ob morju. Po dedkovem pripovedovanju pa je prav v tej hišici pred davnimi leti živel deček Jan, ki je ob obali videl čisto pravo morsko deklico!
Tudi majhen podlesek, nič večji od miške, lahko doseže nemogoče ...
Konfucijeve misli in izreki so brezčasne modrosti za vsak dan, ob katerih bi si vsakdo moral vzeti minuto ali dve za razmislek in samooblikovanje
vaš e-mail naslov

Mavrični mesečnik
Knjižne novice
Naredite lahko, kar je ustrezno, in kar si želite. Recite si: 'Ti lahko. Ti boš. Ti moraš.' Ko boste to spoznali, bo vse drugo enostavno.

(Orison Swett Marden)