Ruski kozmonavti na Mednarodni vesoljski postaji našli domnevno nezemeljsko bakterijo

Ruski kozmonavti na Mednarodni vesoljski postaji našli domnevno nezemeljsko bakterijo

28.11.2017 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik
"Preučili bodo, ali gre res za nezemeljski mikroorganizem. "


Na zunanji strani Mednarodne vesoljske postaje ISS, je ruski kozmonavt našel živo bakterijo, za katero menijo, da je nezemeljska. Pri rutinskih pregledih zunanjosti vesoljske postaje, so na površju našli neznano bakterijo.


Ruski inženir in kozmonavt Anton Shkaplerov je dejal, da mikroorganizem ni bil prisoten pri vzletu postaje v vesolje, leta 1998, zato domneva, da je bakterija prišla iz zunanjega vesolja.


Bakterijo bodo prenesli na Zemljo, kjer bodo opravili dodatne raziskave. Po opravljenih testih na ISS, so namreč ocenili, da bakterija na predstavlja nevarnosti za človeštvo. Spomnimo, da je NASA pred nekaj tedni iskala primernega kandidata za delovno mesto Skrbnika za planetarno zaščito, katerega glavna naloga je med drugim varovanje planeta Zemlja pred bakterijsko okužbo nezemeljskega izvora.


Na ISS stoji 100 milijard vreden laboratorij, v katerem od leta 2000 delujejo menjajoče se skupine astronavtov in kozmonavtov. Trenutno na ISS bivajo štirje Rusi in dva Američana. NASA za delovanje ISSja nameni 3 milijarde dolarjev letno.


V laboratoriju opravljajo tudi posebne teste 'Biološko tveganje', s katerimi v nadzorovanem okolju preverjajo, kako se zemeljske bakterije obnašajo v vesolju. Med drugim so ugotovili, da se nekatere celice bakterij v vesolju razmnožijo in preživijo zdravila, ki bi jih na Zemlji uničila. Na splošno pa velja, da za uničenje zemeljske bakterije, v vesolju potrebujejo več antibiotika, kot na Zemlji.


Nekaj poučnega gradiva o Nezemljanih za (mlade) raziskovalce vesolja:

 


Ključne besede: ISS Mednarodna vesoljska postaja astronavti kozmonavti bakterije mikroorganizmi nezemeljski organizmi Morda boste prav vi iztrgali iz stoletij pozabe košček zemlje in vdahnili življenje novemu keltskemu vrtu ...
Naučimo se risati živali v preprostih štirih korakih. Za risarje od 3 - 99 let!
V kompletu so zbrani trije priročniki za risanje po korakih ...
Osupljiva dejstva o eteričnem sevanju, magnetizmu, o miselnih formah in kako le te vplivajo na ljudi, o auričnih barvah, o psihični zaščiti...
vaš e-mail naslov

Mavrični mesečnik
Knjižne novice
Vse izvira iz ljubezni in vse se vanjo vrača.

Jože Urbanija