Predstavitev knjige Zakladnica antične modrosti

Predstavitev knjige Zakladnica antične modrosti

07.03.2016 | Avtor: Založba Atelje Doria
"Z mislijo na lepoto, vse lepe stvari postanejo lepe. - Sokrat"


Pri založbi Atelje Doria je izšla knjiga Zakladnica antične modrosti. Zakladnica antične modrosti je izbor citatov, življenjskih modrosti in misli velikih antičnih filozofov ter mislecev kot so Aristotel, Cicero, Pitagora in drugi ...

Kratek izrek nemalokrat vsebuje neskončno veliko modrosti. S citati in izreki spoznavamo modrost preteklosti in jo ohranjamo za prihodnost. Naj vas brezčasne modrosti vzpodbudijo k premisleku, samorefleksiji in zavedanju preteklosti, ki neopazno prehaja v sedanjost. Naj lepe, stare misli popestrijo in polepšajo današnje dni ter razsvetlijo življenje.

Knjigo lahko odpremo na naključni strani, si izberemo modrost in razmislimo o njej. Nekaj modrosti lahko preberemo pred spanjem in se tako pripravimo na izzive prihodnjega dne. Najljubše modrosti si podčrtamo ali izpišemo, tako, da jih bomo imeli vedno pri roki.


V knjigi Zakladnica antične modrosti najdete:
  • 34 avtorjev 
  • 392 aforizmov, kratkih misli in citatov

 

Več o knjigi najdete tukaj >> Zakladnica antične modrosti


Ključne besede: Zakladnica antične modrosti antika grški filozofi rimski filozofi kitajski filozofi filozofija lepe misli Ezop Horacij Aristotel Platon Cicero Lao Tzu knjige  Modrin je letal preko zelenega travnika. Iskal je prav posebno rastlino. Taval je daleč naokoli, pa je ni našel.
Vsi se dobro zavedamo, da je naša prehrana temelj našega telesnega zdravja. Zato je dobro vedeti, kako delujejo različna živila v naši notranjosti, na naše telo. Predvsem, kako nas živila resnično prehranjujejo.
Osupljiva dejstva o eteričnem sevanju, magnetizmu, o miselnih formah in kako le te vplivajo na ljudi, o auričnih barvah, o psihični zaščiti...
2 knjigi: 1. Kneippova domača lekarna, avtor Sebastian Kneipp & 2. Prehrana in zdravje, avtor Rudolf Steiner
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Kdor ima nekaj živo pred očmi, napravi iz tega resničnost.

(Heinrich Mann)