Predstavitev knjige Zakladnica antične modrosti

Predstavitev knjige Zakladnica antične modrosti

07.03.2016 | Avtor: Založba Atelje Doria
"Z mislijo na lepoto, vse lepe stvari postanejo lepe. - Sokrat"


Pri založbi Atelje Doria je izšla knjiga Zakladnica antične modrosti. Zakladnica antične modrosti je izbor citatov, življenjskih modrosti in misli velikih antičnih filozofov ter mislecev kot so Aristotel, Cicero, Pitagora in drugi ...

Kratek izrek nemalokrat vsebuje neskončno veliko modrosti. S citati in izreki spoznavamo modrost preteklosti in jo ohranjamo za prihodnost. Naj vas brezčasne modrosti vzpodbudijo k premisleku, samorefleksiji in zavedanju preteklosti, ki neopazno prehaja v sedanjost. Naj lepe, stare misli popestrijo in polepšajo današnje dni ter razsvetlijo življenje.

Knjigo lahko odpremo na naključni strani, si izberemo modrost in razmislimo o njej. Nekaj modrosti lahko preberemo pred spanjem in se tako pripravimo na izzive prihodnjega dne. Najljubše modrosti si podčrtamo ali izpišemo, tako, da jih bomo imeli vedno pri roki.


V knjigi Zakladnica antične modrosti najdete:
  • 34 avtorjev 
  • 392 aforizmov, kratkih misli in citatov

 

Več o knjigi najdete tukaj >> Zakladnica antične modrosti


Ključne besede: Zakladnica antične modrosti antika grški filozofi rimski filozofi kitajski filozofi filozofija lepe misli Ezop Horacij Aristotel Platon Cicero Lao Tzu knjige  Ilustrirana knjiga o kitih vas bo popeljala v svet največjih živali, ki plavajo v naših oceanih. Spoznajte resničnega samoroga morja - narvala, in največjo žival pod soncem - sinjega kita.
Visoko v gorah je desetletni pastirček Tonček pasel svoje ovčice. Vsako jutro je zgodaj vstal in jih preštel.
Pravljica govori o mali deklici Sari, ki je živela v hišici ob morju. Po dedkovem pripovedovanju pa je prav v tej hišici pred davnimi leti živel deček Jan, ki je ob obali videl čisto pravo morsko deklico!
Vse okoliščine, 'usoda' in 'sreča' so zunanje in če jih človek ne more vedno spremeniti, jih lahko vedno premaga.
vaš e-mail naslov

Mavrični mesečnik
Knjižne novice
Motivirani smo izključno s silami, ki izvirajo v nas samih

William Glasser