Po trinajstih letih našli ukraden par Dorotejinih rdečih čeveljcev

Po trinajstih letih našli ukraden par Dorotejinih rdečih čeveljcev

05.09.2018 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


Potem, ko so predstavniki ameriškega muzeja Smithsonian leta 2016 objavili Kickstarter akcijo za zbiranje denarja za obnovo enega para ikoničnih rubinastih čeveljcev, ki jih je leta 1939 v filmu čarovnik iz Oza nosila Judy Garlana, je iz Amerike pravkar prišla še novica, da so našli še ukraden par čeveljcev, ki so ga pogrešali vse od leta 2005.


Znameniti čevlji, ki jih je nosila ameriška igralka Judy Garland, so že 30 let eden najbolj priljubljenih predmetov v muzeju Smithsonian. Izdelani so bili pred skoraj 80 leti, v studiu MGM. V studiu za filmske rekvizite je bilo sicer izdelanih več parov čeveljcev, ki niso bili namenjeni preživetju zoba časa, saj niso pričakovali, da bodo postali "sveti gral hoolywoodskih zbirateljev".Pet parov slavnih rubinastih čeveljcev se je ohranilo, a je bil en par leta 2005 ukraden. Iz ameriškega zveznega preiskovalnega urada pa so v začetku septembra sporočili veselo novico, da je ukraden par najden. Kaj se bo zgodilo s tem parom in kje ga bodo hranili, zaenkrat še ni znano.Ključne besede: rubinasti čeveljci Čarovnik iz Oza rdeči čevlji Kansas Doroteja Dorothy Smithsonian Judy Garland  Naučimo se risati živali v preprostih štirih korakih. Za risarje od 3 - 99 let!
Slikanica Ko pride pomlad je oda temu letnemu času. Pomlad je čas prebujenja in veselja.
2 knjigi: 1. Kneippova domača lekarna, avtor Sebastian Kneipp & 2. Prehrana in zdravje, avtor Rudolf Steiner
Pia always jumped to look for the blueberries, whether it was the summer, autumn or winter. But in autumn and winter there were no blueberries on the bushes ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Neslišna zimska tišina se je umaknila pomladnemu mrmranju prebujajočega se življenja.

Jack London