Opazovanje Tauridov: Novembrski meteorski dež

Opazovanje Tauridov: Novembrski meteorski dež

07.11.2016 | Avtor: Mavrični Mesečnik
Novembra se na nebu odvija kar nekaj zanimivih pojavov. V noči na 11. november, bo ljubitelje vesolja, razveseljeval meteorski dež Tauridov, ki bo to noč doživel vrhunec. Posamezni meteorji izhajajo iz ozvezdja bika (Taurus), a za opazovanje Tauridov ni potrebno poznati lokacije tega ozvezdja, saj bodo meteorji leteli po celem nebu.

Tauridi so meteorji, ki pripadajo dvema meteorskima rojema, ki se delita na Severne in Južne Tauride.

Tauridi bodo vidni, kar nekaj novemberskih noči, zato lahko ob primeru oblačnosti, opazovanje preložimo na kakšno drugo noč. Vendar pa bo vrhunec meteorskega roja 11. novembra. Nočni opazovalci neba lahko to noč pričakujejo 10 - 15 utrinkov na uro, vrhunec bo zgodaj zjutraj, ob 5:00 (11. november).Ključne besede: Tauridi meteorski roj meteorski dež vesolje astronomija kometi utrinki opazovanje noč astronomija ozvedje bika nočno nebo Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
Ilustrirana knjiga o kitih vas bo popeljala v svet največjih živali, ki plavajo v naših oceanih. Spoznajte resničnega samoroga morja - narvala, in največjo žival pod soncem - sinjega kita.
Opis vsebine: Narava je najboljša lekarna. Kneippove izkušnje in nasveti o uporabi zdravilnih zelišč
Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši.
vaš e-mail naslov

Mavrični mesečnik
Knjižne novice
Skoraj vsi izjemni dosežki so bili doseženi potem, ko je že bilo "povsem" dokazano, da jih je nemogoče izvesti.

(Orison Swett Marden)