Moč koncentracije v življenju in pri karieri

Moč koncentracije v življenju in pri karieri

14.10.2017 | Avtor: | Orison Swett Marden
"Človek se izmojstri, ko tako dolgo razvija inteligentno dejavnost, koncentracijo, samozavest, da vse to postane njegova navada za vse življenje."

Emerson je rekel: »Edina razumnost življenja je koncentracija; edina slabost je zapravljanje.«

Razprševanje naše energije, zapravljanje naše kreativne moči, onemogoča našemu umu osredotočanje in vzdrževanje osredotočenosti in je odgovorno za 99 odstotkov neuspehov v življenju in večino revščine na svetu.

KoncentracijaPoznam enega takih zapravljivcev, ki generira več novih idej in načrtov, več novih projektov kot kdorkoli drug, ki ga poznam. Pa vendar ni nikoli dosegel nič več, kot le zaslužil za golo preživetje, kajti nikoli ni dovolj dolgo vztrajal pri kakšni stvari, da bi jo dokončal.

Njegova moč možganov in vsa njegova energija sta zapravljeni zaradi tega, ker se loteva ene stvari za drugo, ne da bi katerokoli izvršil. Vsakokrat ko se pogovarjam z njim, me navdušuje s širino njegovega razuma in z iznajdljivostjo, s katero razvija izvirne ideje, od katerih bi se mnoge lahko izkazale za pomembne, ko bi se le lahko izvršile, a vendar  nikdar ne presežejo mentalne stopnje.

Primanjkuje mu koncentracije, tako pomembne za uresničitev idej, ki bi jih prestavila v delovanje.

Obstajajo tisoči, kot je ta moški, ki prejemajo mizerne plače na povprečnih položajih. Če bi svoje znanje o različnih dejavnostih osredotočili v eno smer, bi lahko postali sposobni strokovnjaki.

Vsepovsod najdemo ljudi, ki v mladosti študirajo pravo, medicino, teologijo, nekaj let poučujejo v šoli, nekaj časa delajo v trgovini, malo potujejo, se lotijo malih poslov, si iščejo hišo in se nazadnje ustalijo pri eni stvari; vendar ugotovijo, da so šla mimo leta njihovih priprav, leta največjih priložnosti, ko so bili najbolj dovzetni za stroko.
 
Ni pomembno, kako briljanten ali spreten utegneš biti, ne moreš si privoščiti, da bi razdelil svoje sposobnosti, da bi metal proč koristne izkušnje s skakanjem od ene do druge dejavnosti.

Koncentracija pri športuČe hočeš uspeti na ustrezen način, moraš postati celosten človek z nedeljenimi interesi, biti moraš sposoben, da se s težo celega bitja zaženeš v eno nalogo.

Nihče ni dovolj velik, da bi se delil na mnogo delov; in prej ko si človek zmore vtisniti to resnico v svoj um, boljše so njegove možnosti, da postane koristen član družbe.

Elbert Hubbard je dejal: »Človek se izmojstri, ko tako dolgo razvija inteligentno dejavnost, koncentracijo, samozavest, da vse to postane njegova navada za vse življenje.«

Več o tem v knjigi >>> Blaginja - Kako jo pritegniti / Orison Swett Marden

 


Ključne besede: Orison Swett Marden sposobnosti kreativnost kreativne moči,,ustvarjalnost osebnostna rast zavest motivacija delo delovno mesto koncentracija kariera Ideje za ustvarjanje! Ustvarite ročno izdelane rože, buče, darilne vrečke, škatlice, zmaje, letala, ladjice, snežinke in še in še ...
Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši.
Naučimo se risati živali v preprostih štirih korakih. Za risarje od 3 - 99 let!
Vsi se dobro zavedamo, da je naša prehrana temelj našega telesnega zdravja. Zato je dobro vedeti, kako delujejo različna živila v naši notranjosti, na naše telo. Predvsem, kako nas živila resnično prehranjujejo.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Umetnost je harmonija, vzporedna z naravo.

Paul Cezanne