Črni petek privabi veliko kupcev, a prodajalcem velikokrat prinese izgubo

Črni petek privabi veliko kupcev, a prodajalcem velikokrat prinese izgubo

24.11.2017 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik
"Črni petek ne pomeni le zaslužek, v večini primerov pomeni izgubo za podjetja. "Medtem, ko se črni petek v Sloveniji šele uvaja, na Otoku črni petek pomeni pravo nakupovalno mrzlico. Letošnje štiri dni (kakor traja črni petek), naj bi Britanci zapravili vrtoglavih 8 milijard britanskih funtov.


A poznavalci opozarjajo, da bo zaradi velikanskih popustov, kar nekaj prodajalcev in trgovcev pridelalo izgubo.


Na črni petek prodajalci in trgovci z izjemno znižanimi cenami skušajo privabiti čimveč kupcev v svojo trgovino. Konkurenca med trgovinami je huda, prav tako pa trgovce ogroža trgovski spletni velikan Amazon, zato trgovine skušajo ponuditi čim večji popust.


Po polovičnih cenah je moč kupiti vse, od oblačil, tehnologije in bele tehnike. Da bi razprodali zaloge nekatere izdelke znižajo za kar 75%.


Trenutno na Otoku največ zanimanja na črni petek vlada za tehnološke izdelke kot so pametni zvočnik Alexa, Echo Dot, Nintendo Switch, Boschev brezžični vrtalnik in LEGO igrače.


Nekateri spletni prodajalci so že noč prej objavili posebne, časovno omejene spletne ponudbe. Milijone kupcev je tako že noč pred črnim petkom opravilo spletne nakupe. A strokovnjaki opazarjajo, da takšen pristop podjetju lahko škoduje, saj so zaradi prodajanja izdelkov pod ceno že tako na izgubi, hkrati pa pri veliki količini spletnih nakupov lahko kasneje posledično pričakujejo veliko vračil izdelkov in s tem povezane velikanske stroške pošiljanja in obdelave reklamacij in vračil. Že včeraj so se v zvezi s tem pojavile novice, da sta se zaradi takšnega pristopa k akciji v težavah znašli dve trgovski verigi.


Ekonomisti so ocenili, da kljub velikim številom kupcev, podjetja lahko zaradi prevelikih popustov pričakujejo izgubo, ne glede na to če bo prvi vtis pozitiven.

Sorodni članki:
100 % več!

Ključne besede: črni petek nakupovanje nakupovalne navade potrošništvo finance ekonomija trgovine popusti Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
Modrin je letal preko zelenega travnika. Iskal je prav posebno rastlino. Taval je daleč naokoli, pa je ni našel.
Pravljica govori o mali deklici Sari, ki je živela v hišici ob morju. Po dedkovem pripovedovanju pa je prav v tej hišici pred davnimi leti živel deček Jan, ki je ob obali videl čisto pravo morsko deklico!
Priročnik za uporabnike operacijskega sistema Windows 10
vaš e-mail naslov

Mavrični mesečnik
Knjižne novice
Če ne uspeš prvič, poskušaj in poskušaj znova.

(William Edward Hickson)