Črni petek privabi veliko kupcev, a prodajalcem velikokrat prinese izgubo

Črni petek privabi veliko kupcev, a prodajalcem velikokrat prinese izgubo

24.11.2017 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik
"Črni petek ne pomeni le zaslužek, v večini primerov pomeni izgubo za podjetja. "Medtem, ko se črni petek v Sloveniji šele uvaja, na Otoku črni petek pomeni pravo nakupovalno mrzlico. Letošnje štiri dni (kakor traja črni petek), naj bi Britanci zapravili vrtoglavih 8 milijard britanskih funtov.


A poznavalci opozarjajo, da bo zaradi velikanskih popustov, kar nekaj prodajalcev in trgovcev pridelalo izgubo.


Na črni petek prodajalci in trgovci z izjemno znižanimi cenami skušajo privabiti čimveč kupcev v svojo trgovino. Konkurenca med trgovinami je huda, prav tako pa trgovce ogroža trgovski spletni velikan Amazon, zato trgovine skušajo ponuditi čim večji popust.


Po polovičnih cenah je moč kupiti vse, od oblačil, tehnologije in bele tehnike. Da bi razprodali zaloge nekatere izdelke znižajo za kar 75%.


Trenutno na Otoku največ zanimanja na črni petek vlada za tehnološke izdelke kot so pametni zvočnik Alexa, Echo Dot, Nintendo Switch, Boschev brezžični vrtalnik in LEGO igrače.


Nekateri spletni prodajalci so že noč prej objavili posebne, časovno omejene spletne ponudbe. Milijone kupcev je tako že noč pred črnim petkom opravilo spletne nakupe. A strokovnjaki opazarjajo, da takšen pristop podjetju lahko škoduje, saj so zaradi prodajanja izdelkov pod ceno že tako na izgubi, hkrati pa pri veliki količini spletnih nakupov lahko kasneje posledično pričakujejo veliko vračil izdelkov in s tem povezane velikanske stroške pošiljanja in obdelave reklamacij in vračil. Že včeraj so se v zvezi s tem pojavile novice, da sta se zaradi takšnega pristopa k akciji v težavah znašli dve trgovski verigi.


Ekonomisti so ocenili, da kljub velikim številom kupcev, podjetja lahko zaradi prevelikih popustov pričakujejo izgubo, ne glede na to če bo prvi vtis pozitiven.

Sorodni članki:
100 % več!

Ključne besede: črni petek nakupovanje nakupovalne navade potrošništvo finance ekonomija trgovine popusti Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem
Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
Priročnik, s pomočjo katerega se bodo otroci ob pomoči odraslih naučili risati prevozna sredstva po korakih
Vsi se dobro zavedamo, da je naša prehrana temelj našega telesnega zdravja. Zato je dobro vedeti, kako delujejo različna živila v naši notranjosti, na naše telo. Predvsem, kako nas živila resnično prehranjujejo.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ljubezni ne črkuješ, ljubezen čutiš.

A. A. Milne