11 osebnih podatkov, ki jih raje umaknite iz vašega Facebook profila

11 osebnih podatkov, ki jih raje umaknite iz vašega Facebook profila

03.05.2017 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


Varnost na internetu

Če imate tudi vi svoj Facebook profil, si preberite katerih osebnih podatkov na to družbeno omrežje ni priporočljivo objavljati. Če ste jih že objavili, pa jih čimprej izbrišite.


1. Telefonska številka

Ne razkrivajte svoje telefonske številke. Vaši prijatelji že imajo vašo telefonsko številko ; najbrž si res ne želite, da vas po telefonu nadlegujejo neznanci. Če ste telefonsko številko že vpisali med vaše osebne podatke, jo izbrišite.


2. Rojstni datum

Datum rojstva razkriva mnogo več osebnih podatkov, kot bi si želeli. Rojstni datum lahko nepridipravom razkrije vaš naslov in številko bančnega računa. Datum rojstva čimprej zbrišite s profila!


3. Fotografije otrok

Na svoj Facebook profil ne objavljajte fotografij vaših dojenčkov, malčkov ali otrok. Naj bodo otroške fotografije varno pospravljene v družinskih albumih. Pomislite na prihodnost vaših otrok in jih ne izpostavljajte na internetu!


4. Otroci in šola

Na Facebook ne objavljajte podatkov o šolski ustanovi vaših otrok.


5. Nadrejeni med prijatelji

Med prijatelji ni priporočljivo imeti svojih nadrejenih. Nadrejeni ne bodo navdušeni nad branjem vašega pritoževanja čez službo, vprašljivimi statusi ter fotografijami na vašem FB zidu. Vaša Facebook komunikacija bo mnogo bolj sproščena, če nadrejenih nimate med prijatelji.


6. Ne označujte lokacije!

Ljudje pozabljajo, da označevanje lokacije v resnici razkrije vaš naslov. Lokacije na FB ne razkrivajte!


7. 4000 prijateljev


Ali veste koga dodajate med prijatelje? Poznate vse ljudi, ki jih imate med prijatelji? Nikoli ne veste, kdo se skriva za profilno sliko, zato bodite previdni kakšne osebne podatke delite s FB prijatelji.


8. Objavljanje ljubezenskih statusov

Na Facebook ne objavljajte statusov povezanih z vašimi ljubezenskimi razmerji. Ko boste kasneje spreminjali status iz 'v razmerju' v 'samski', bo le-to oteževalo vaše prebolevanje razmerja.


9. Kreditna kartica

Podatkov o kreditni kartici nikoli ne objavljajte na FB profilu!


10. Letalske karte


Nekater se z objavo fotografije svoje letalske karte radi pohvalijo, kam bodo odpotovali. To početje ni priporočljivo. Nikoli ne objavljajte fotografij vaše letalske karte, saj so na karti osebni podatki, ki ste jih razkrili izključno letalski družbi. Letalska družba je zavezana, da vaših podatkov ne razkriva, torej jih verjetno tudi sami ne želite razkriti.


11. Kdaj greste na dopust

Ne objavljate vaših namer o dopustovanju na Facebook! Če se boste 'hvalili' kdaj in kam greste ter boste veselo razkrivali  - kdaj bo vaš dom sameval, se zna zgoditi, da vaš dom obiščejo nepridipravi, ki jim boste z objavami na Facebook olajšali delo. Zato pamet v tipkovnico!Vir: independent


Več branja >>Računalništvo
Ključne besede: družbena omrežja Facebook zasebnost varnost na internetu objave osebni podatki  Tudi majhen podlesek, nič večji od miške, lahko doseže nemogoče ...
Otroška slikanica o drobni kresnički Siji
Grenko sladka mikropoezija
Priročnik, s pomočjo katerega se bodo otroci ob pomoči odraslih naučili risati prevozna sredstva po korakih
vaš e-mail naslov

Mavrični mesečnik
Knjižne novice
Človekovo naravno stanje je veselje. Prav zaradi tega pa je veselje tudi posledica človekovega usklajenega ravnanja z naravo.

Jože Urbanija