11 osebnih podatkov, ki jih raje umaknite iz vašega Facebook profila

11 osebnih podatkov, ki jih raje umaknite iz vašega Facebook profila

03.05.2017 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


Varnost na internetu

Če imate tudi vi svoj Facebook profil, si preberite katerih osebnih podatkov na to družbeno omrežje ni priporočljivo objavljati. Če ste jih že objavili, pa jih čimprej izbrišite.


1. Telefonska številka

Ne razkrivajte svoje telefonske številke. Vaši prijatelji že imajo vašo telefonsko številko ; najbrž si res ne želite, da vas po telefonu nadlegujejo neznanci. Če ste telefonsko številko že vpisali med vaše osebne podatke, jo izbrišite.


2. Rojstni datum

Datum rojstva razkriva mnogo več osebnih podatkov, kot bi si želeli. Rojstni datum lahko nepridipravom razkrije vaš naslov in številko bančnega računa. Datum rojstva čimprej zbrišite s profila!


3. Fotografije otrok

Na svoj Facebook profil ne objavljajte fotografij vaših dojenčkov, malčkov ali otrok. Naj bodo otroške fotografije varno pospravljene v družinskih albumih. Pomislite na prihodnost vaših otrok in jih ne izpostavljajte na internetu!


4. Otroci in šola

Na Facebook ne objavljajte podatkov o šolski ustanovi vaših otrok.


5. Nadrejeni med prijatelji

Med prijatelji ni priporočljivo imeti svojih nadrejenih. Nadrejeni ne bodo navdušeni nad branjem vašega pritoževanja čez službo, vprašljivimi statusi ter fotografijami na vašem FB zidu. Vaša Facebook komunikacija bo mnogo bolj sproščena, če nadrejenih nimate med prijatelji.


6. Ne označujte lokacije!

Ljudje pozabljajo, da označevanje lokacije v resnici razkrije vaš naslov. Lokacije na FB ne razkrivajte!


7. 4000 prijateljev


Ali veste koga dodajate med prijatelje? Poznate vse ljudi, ki jih imate med prijatelji? Nikoli ne veste, kdo se skriva za profilno sliko, zato bodite previdni kakšne osebne podatke delite s FB prijatelji.


8. Objavljanje ljubezenskih statusov

Na Facebook ne objavljajte statusov povezanih z vašimi ljubezenskimi razmerji. Ko boste kasneje spreminjali status iz 'v razmerju' v 'samski', bo le-to oteževalo vaše prebolevanje razmerja.


9. Kreditna kartica

Podatkov o kreditni kartici nikoli ne objavljajte na FB profilu!


10. Letalske karte


Nekater se z objavo fotografije svoje letalske karte radi pohvalijo, kam bodo odpotovali. To početje ni priporočljivo. Nikoli ne objavljajte fotografij vaše letalske karte, saj so na karti osebni podatki, ki ste jih razkrili izključno letalski družbi. Letalska družba je zavezana, da vaših podatkov ne razkriva, torej jih verjetno tudi sami ne želite razkriti.


11. Kdaj greste na dopust

Ne objavljate vaših namer o dopustovanju na Facebook! Če se boste 'hvalili' kdaj in kam greste ter boste veselo razkrivali  - kdaj bo vaš dom sameval, se zna zgoditi, da vaš dom obiščejo nepridipravi, ki jim boste z objavami na Facebook olajšali delo. Zato pamet v tipkovnico!Vir: independent


Več branja >>Računalništvo
Ključne besede: družbena omrežja Facebook zasebnost varnost na internetu objave osebni podatki  Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
Vesoljček Pi in njegove dogodivščine
Poučna zgodba o prijateljstvu med deklico in kitom.Pravega prijatelja spoznaš v nesreči.
vaš e-mail naslov

Mavrični mesečnik
Knjižne novice
Skrivnost uspeha ni v tem, da pred problemom bežite, se ga skušate znebiti ali da pred njim ohromite; skrivnost uspeha je, da zrastete, tako da ste večji od vsakega problema.

(T. Harv Eker)


Aktualni dogodki
sreda, 1. februar 2017 ob 01:00 do petek, 29. september 2017
Otroška slikanica : Pastirček Tonček in čarobna piščal
sreda, 1. februar 2017 ob 01:00 do nedelja, 31. december 2017
Predstavitev poučne slikanice: Abeceda z žužki